Slik sminker du barna til halloween

Gutt blir sminket til halloween av dame
Se hvordan du sminker barna som en "creepy doll".

Halloweensminke til barn er ikke vanskelig. I tre videoer viser vi deg hvordan du kan sminke creepy doll, heks og skjelett – alle på under 20 minutter.

1. Slik styler du en creepy doll:

Med denne halloweensminken blir barnet ditt til en skummel dukke.

Håret

Krøll håret og sett opp i musefletter. Bruk gjerne sløyfer i håret for et mer dukkeaktig preg.

Huden

Deretter kan du begynne på sminken. Ta på hvit eller beige ansiktssminke sånn at huden blir blek. Ta på flere lag dersom du føler fargen blir blass. Deretter kan du ta på transparent pudder, slik at sminken ikke sklir ut. Legg rouge i sirkelbevegelser i eplene på kinnene. Ta gjerne på ekstra farge her.

Tips til detaljer

Bruk en brun eyeliner til å tegne på små fregner i kinnene.

Øynene

Legg hvit ansiktsmaling i en halvmåne under øynene, så de ser større ut. Bruk deretter transparent pudder oppå den hvite ansiktsmalingen. Bruk en dipliner med en tynn kost (eller en annen eyeliner) og tegn en strek som følger den hvite øyenskyggen.

Deretter tegner du vipper. Marker øvre vippekant med samme dipliner. Dra den litt ut til siden. Nå er det tid for å lage de øvre vippene. Dette gjør du ved å dra diplineren opp mot øyebrynet. Her kan det være lurt å be barnet åpne øynene, slik at du ser hvor langt opp du skal tegne vippene. Bruk deretter en svart øyenskygge over hele lokket.

Øyebrynene skal være formet som en rund bue. Her kan du bruke en brun eyeliner eller en brun øyenskygge. Her gjør det ingenting at øyebrynene er tette ved øynene. Tegn dem gjerne litt mørke.

Leppene

Så over til leppene. Pass på at leppene er dekket av hvit ansiktsmaling før du starter. Du skal nemlig ikke markere leppene hele veien ut. De skal kun være på midten av leppene, så det ser ut som en slags trutmunn.

Finn det du trenger for å sminke barna til halloween på nærmeste sminkebutikk eller hobbybutikk!

Rask intro til hvordan du sminker barnet til en heks!
Jente, utkledd som heks til halloween, sitter på trapp i inngangsparti, omringet av gresskar og pynt.

2. Heks med edderkopp

Denne enkle halloweensminken til heks har en artig detalj med et edderkoppnett på det ene kinnet.

Huden

Bruk hvit eller beige ansiktssminke i hele ansiktet, slik at huden blir blek. Ta på flere lag dersom du føler fargen blir blass.

Deretter kan du ta på transparent pudder, slik at sminken ikke sklir ut. Det er nemlig fort gjort når man bruker ansiktssminke, da den ofte er fettete.

Øynene

Bruk deretter en lilla øyenskygge på hele øyelokket. Bruk en flat øyeskyggekost for å få med mest mulig farge. Har du en fluffy kost tilgjengelig kan du bruke denne til å blende ut øyeskyggen.

Så er det tid for øyebryn. Her gjelder det å tegne brynene skumle ved å tegne dem høyt oppe. Ikke vær redd for å bruke en mørk farge. For å fullføre looken kan du tegne streker oppover på brynet.

Leppene

Bruk en lilla eller brun lipliner til å ramme inn leppene. Fyll deretter inn resten av leppene med samme lipliner.

Edderkoppnett på kinnet

Start med å tegne fire streker fra øyet og nedover kinnet. Fyll inn streker som skal forestille spindelvev mellom de fire strekene.

Deretter tegner du en edderkopp som henger fra nettet. Om du er usikker på hvordan du skal tegne, kan du lage en skisse på et ark først.

Tre barn som er sminket og utkledd til halloween og står i en hage med gresskar i bakgrunnen
Gjør barneansiktet om til en skummel hodeskalle med teatersminke!

3. Skummel skjelettsminke

Skjelett er et klassisk halloweenkostyme, og med litt teatersminke kan du få til et skikkelig skummelt ansikt.

Mal huden hvit

Start med kritthvit fettsminke som du dekker hele ansiktet med. Bruk gjerne et transparent pudder for at sminken ikke skal smitte av når du legger resten av sminken.

Detaljer på øyne, nese, kinn og munn

Deretter kan du begynne å tegne opp der du skal ha svart. Her kan du bruke en geleliner eller en vanlig eyeliner. Start med å lage to ringer rundt øyene, deretter kan du markere nesen, kinnene og munnen. Husk å få med tennene!

Når du har sminket grovskissen, kan du starte å fylle inn øynene og nesen.

Bruk deretter en svart øyenskygge for å skyggelegge linjer. Påfør den også der du har svart rundt øynene og nesen, slik at fettsminken holder seg der den skal være.