Opplevelsesgavene pappa vil elske

Mann leker med barn i en grønn park

Hva med å fylle farsdagen med en morsom aktivitet? Overrask pappaen din med en av disse morsomme opplevelsene som farsdagsgave – perfekt om du har lite tid!

Farsdagen markeres alltid den andre søndagen i november. Men med mindre du har notert det i kalenderen, blir du gjerne påminnet det godt ut i helgen – og plutselig har du bare tiden av veien for å hoste opp en gave som helst både skal være personlig og virke gjennomtenkt.

Trikset er da å tenke opplevelser og aktiviteter fremfor ting. Og da aller helst den type opplevelser som du og pappa kan dele.

Til inspirasjon tipser vi om syv opplevelsesgaver som er perfekte til farsdagen – selv for den som har hatt datoen i mente lang tid i forveien!

Jente og mann sitter med ryggen mot kamera på en stein høyt oppe på et fjell, med utsikt utover en fjord. Foto til artikkel om opplevelsesgaver til farsdag.
En turopplevelse er en flott gaveidé til farsdag.
Bokomslaget til "Menn som baker brød"
Bokomslaget til "Surdeig"
Fra venstre: Menn som baker brød av Kagge Forlag og Surdeig av Vigmostad Bjørke Forlag
Mann og gutt kaster mel i lufta mens de baker og ler. Foto til artikkel om opplevelsesgaver til farsdag
Gutt holder hånden foran øynene til mann mens de spiller tv-spill. Foto til artikkel om opplevelsesgaver til farsdag

1. Ut i naturen

Det å tilbringe en natt i naturen er herlig hele året, og det er få steder man får så rendyrket kvalitetstid som blant fuglekvitter og furutrær. Inviter med far på et døgn i det fri, der dere kan slå leir og bryne dere på alt det naturen har å by på – enten det er å fiske, plukke sopp, lage gapahuk, tilberede mat på primus, eller bare dyrke den gode samtalen rundt bålet.

Vil du toppe gaven, kan du supplere invitasjonen med friluftsutstyr – som en turhengekøye med myggnett, sitteunderlag, spikkekniv eller hansker.

Dette er en gave som både du og far kommer til å få mye glede av!

2. Brødbaking

Inviter far til en brødbakedag! Det at dere i fellesskap kan boltre dere over bakebollene vil by på både lærdom og kvalitetstid, enten dere er godt vant på kjøkkenet eller aldri før har tatt i en sleiv.

Juster ambisjonsnivået ut fra forutsetningene: Er dere nybegynnere skal dere kanskje begynne med et enkelt grytebrød, mens har dere litt erfaring fra før, kan et surdeigsprosjekt være tingen.

Sleng gjerne med bakeutstyr til invitasjonen, som en bakeskrape, måleskje, brødform eller et forkle. Slike ting finner du gjerne i butikker som selger kjøkkenutstyr.

Eller hvorfor ikke legge invitasjonen inni en kokebok? Bøker som «Menn som baker brød», «Godt brød», «Brød og brødbaking» og «Surdeig» gjør det både enklere og mer inspirerende å komme i gang. Spør gjerne om hjelp i din lokale bokhandel.

3. En leken utfordring

Man blir aldri for gammel for lek, og vi er helt sikre på at pappa gledelig stiller hvis du utfordrer ham i en gøyal konkurranse. Velg en gren som du tror vil falle i smak hos dere begge, og ut fra hvilket tilbud som finnes der du bor.

Bowling er en evig klassiker, mens dart er et spill som virkelig er i vinden for tiden. Det finnes flere steder som tilbyr dart i de store byene, og skulle ikke det være mulig, kan du alltids investere i en dartskive og piler selv, og overrekke dette på farsdagen.

Uansett hva du velger byr denne gaven på samvær og spenning!

4. Full oppvartning til far

Få ting gleder foreldre mer enn å bli vartet opp av barna sine – og farsdagen er en gyllen anledning til å gjøre nettopp det. Skriv et koselig kort der du forsikrer far om at han bare kan ta det helt piano i dag, ettersom du står for middagen.

Disk opp med en deilig meny, og legg opp til at dere kan nyte middagen sammen over en film – som selvfølgelig far får velge. Perfekt søndagsaktivitet – og en perfekt i siste liten-løsning på farsdagen!

Familie på fem omplanter potter i hagen
La årets farsdagsgave være en plantedag der dere sår grønnsaker som skal overvintre. Gøy for hele familien!
Gutt og mann sitter i mørk kinosal og blir lyst opp av blått lys. Foto til artikkel om opplevelsesgaver til farsdag.
Gi et gavekort i farsdagsgave – og bruk det på en kulturell opplevelse!

5. Plantedag med pappa

Det finnes haugevis av fordeler med å så sine egne grønnsaker: Det er både rimelig, bærekraftig og spennende – og i tillegg smaker det ekstra godt. Dessuten er selve såingen en koselig aktivitet.

Gå til innkjøp av frø, jord, potter og to par hagehansker, og inviter far på en plantedag. Også høsten og vinteren egner seg for dyrking, og salat, basilikum og koriander er eksempler på vekster som kan sås innendørs hele året.

Gulrot, pastinakk, persille, reddik, dill og gressløk som skal vokse utendørs, sås også helst i oktober og november, ettersom frøene skal overvintre i jorden og spire når våren kommer. Denne opplevelsesgaven kan dere med andre ord få glede av i lang tid framover.

6. Kulturkveld for to

På senhøsten, når vi gjerne blir sittende mye inne, er det ekstra fint å ha noen aktiviteter på agendaen. Legg opp til en kulturell kveld for to, og gi far et gavekort på et arrangement dere kan oppleve sammen.

Gavekort på teater, standup, en konsert, en kunstutstilling eller kino – velg det som passer akkurat dere to best.

En enkel og fin løsning er å kjøpe dittgavekort.no som kan kjøpes på senteret eller bestilles under.

Gaven med flest muligheter

Med gavekort fra dittgavekort.no kan man velge gaven selv. Gavekortet kan brukes i 4000 butikker på over 80 kjøpesentre og 70 Thon Hotels.

7. Til tjeneste

Det høres kanskje kjedelig ut, men vi er helt sikre på at far kommer til å sette umåtelig pris på at du tilbyr deg å ta over en av hans oppgaver – enten det kun er snakk om én gang, eller du er raus nok til å utføre tjenesten i en hel uke eller måned.

Fiks et hjemmelaget gavekort eller klippekort, hvor du forteller at du tar på deg en av hans oppgaver i en gitt periode. Det kan være å klippe gresset, vaske bilen, rydde i boden, eller å handle inn til middag hver dag den kommende uka. Det du i bunn og grunn gjør da, er å gi far mer fritid – og hvor fin gave er ikke det? Bonusen er dessuten at denne type gave ikke koster deg noen ting i kroner og øre!