Her er gavene til den kommende pappa

en man som åpner en gaveeske
Avslappet mann som lener seg mot stolen og hører på hodetelefoner
far og sønn som er ute og leker

Vil du gi en kommende far en liten oppmerksomhet? Her er ti suverene gavetips som kommer til å gjøre stor nytte for en som skal i pappaperm.

Å bli pappa er både fantastisk morsomt og utrolig slitsomt. Enten du skal på et «dadchelor party» eller bare vil overraske en som skal bli far med en liten gave, er det lurt å finne noe han har bruk for i tiden som kommer.

Vi har snekret sammen en liste med både praktiske, omtenksomme og smarte gaver for en «dad to be».

1. Perfekt lyd til trilleturene

Det er ikke å stikke under en stol at han kommer til å legge ut på mange og lange trilleturer i månedene som kommer. Et par gode hodetelefoner er derfor et must, slik at den nybakte pappaen har noe å høre på mens babyen sover i vogna.

Sleng gjerne med en liste over tips til podkaster, spillelister og lydbøker, så har du en super gave som han kommer til å gå glede av i lang tid.

For å hjelpe deg litt på vei, har vi samlet en liste over podkaster det er verdt å sjekke ut:

 • Desert Oracle Radio
 • Flash Forward
 • Heavyweight
 • Nocturne
 • Imaginary Worlds
 • Reply All
 • Conan O’Brien Needs a Friend
 • Marc Maron
 • Crimetown
 • Cocaine & Rhinestones
 • The Missing Cryptoqueen
 • Det svarte flagget
 • Våre historier
 • Homecoming

2. Praktiske pappaklær

Trilleturer og besøk på lekeplassen må til i all slags vær, og derfor har den som blir pappa for første gang antagelig behov for å oppgradere utegarderoben litt.

Derfor kan ting som ullsokker, hansker, lue, gummistøvler, regntøy og skjerf være supre gaver. Ekstra praktisk er det med såkalte touchscreen-hansker – så slipper den nybakte pappaen å bli kald på fingrene når han skal bytte podkast eller sende et bilde av nurket til mor.

Halvnært bilde av en far som går tur med barnet sitt i vogn
avslappet mann som ligger i sofa og leser en bok
mann som lager mat på kjøkkenet

3. En god bok

Han kommer utvilsomt til å få mindre egentid når han blir pappa, men derfor blir det også desto viktigere å dyrke den lille tiden han får for seg selv. En god bok som han kan ta fram i de stundene hvor barnet sover, klesvasken er satt på og lekene ryddet vekk er derfor en super gave.

Gå enten for en bok om farsrollen, som «Pappa – tilværelsen sett fra to sider» av Ole André Sivertsen, eller en bok om noe helt annet, som får ham til å koble av. En god krim er for eksempel et effektivt virkemiddel for å tenke på noe annet enn gulpekluter og bæsjebleier for en stakket stund.

4. Skryteklær

En nybakt pappa er gjerne stolt som en hane, og derfor er det stas med noe som viser verden at han har blitt far. Gi ham en body eller lue til babyen med påskriften «verdens beste pappa», eller et krus med et hyggelig pappa-budskap. Han kommer antagelig til å sette større pris på det enn han våger å vise.

5. Oppfordre ham til å bli en middagsmester

Alle tenker at de skal ha tid til å gjøre alt mulig når de skal ut i pappaperm. I realiteten har man mer enn nok med å ta seg av barn og hjem, men etter hvert kommer man gjerne inn i en rytme som gjør at man kan få litt mer ut av livet innenfor fire vegger.

En ting som kommer hele familien til gode er hvis den som er i perm vil utfolde seg litt på kjøkkenet – og det kan han enkelt gjøre hvis du gir ham en kokebok. Det er dessuten veldig praktisk for far å lære seg noen gode og sunne oppskrifter med tanke på alle familiemiddagene som venter.

far som er ute på tur med barn i bæresele
far med baby og stelleveske
to menn som ser på smykker i butikk
kaffe laget fra maskin
smilende mann som tar på seg ansiktskrem

6. Bæreredskaper

Det blir mye bæring av barn fremover, så en god og justerbar bæresele er definitivt et must. I tillegg bor vi i et land for det i vinterhalvåret blir isete og glatt på veiene, så for en som skal bære og trille et lite barn skal man heller ikke kimse av brodder. Sleng gjerne på et par gode reflekser også, så er han godt rustet for mørke kvelder og allslags vær.

7. Stelleveske i hans stil

Det kan fort oppleves som middels pinlig å gå med en veldig feminin stelleveske hvis du ikke er kvinne. En god gaveidé er derfor en fin og nøytral stelleveske eller en god ryggsekk som kler begge kjønn like bra – eventuelt en helt i hans stil, som bare er hans.

8. Søte smykker

Hvis den kommende faren liker smykker eller setter pris på et par fine mansjettknapper, kan du få gravert inn en tekst som gjør gaven mer personlig. Enten du vil gå for noe søtt og klassisk, som «verdens beste pappa», eller noe litt artigere, som «daddy cool», kommer han alltid til å minnes anledningen for når han fikk gaven hver gang han bruker smykket eller mansjettknappene.

9. Goodiebag med godsaker

I tiden etter at barnet er født står alt på hodet. Mor har gjerne aller mest å stri med, med tanke på graviditeten og fødselen hun har vært igjennom. Men å bli far er ingen liten omstilling, det heller.

Vis at du ser ham ved å sette sammen en goodiebag som bare er til han. Fyll den med favorittsnacksen hans, en god kaffe, en bok eller et magasin han liker, og kanskje et par tøfler han kan ha på seg når han tusler rundt hjemme med barnet på armen.

10. Deilig egenpleie

Litt egenpleie er alfa omega, både for en nybakt mor og far. Og sistnevnte har gjerne ikke baderomsskapet fullt av produkter som legger opp til det. Kjøp noen deilig hår- og hudprodukter, en øyemaske, et luksuriøst barberskum og en god deodorant som kan gi den trøtte pappakroppen litt glød og ny giv.